عسل ها بسیار متنوع در رنگ و طعم هستند. رنگ عسل می تواند از زرد کم رنگ تا قهوه ای تیره تغییر کند.
به این نوع عسل، عسل شربتی میگویند. عسل شربتی اگرچه با عسل طبیعی فاصله دارد ولی مقداری از خواص عسل را دارد زیرا که زنبور عسل مقداری فعالیتهای آنزیمی روی این عسل انجام دادهاست.[۳۱]
[نیازمند منبع] فراوردههای سالانهٔ عسل در جهان حداقل ۳۰۰٫۰۰۰ تن است.[نیازمند منبع]
مواد معدنی و ویتامین های موجود در عسل، به قوای دفاعی بدن افزوده و می توانند در مقابله با عفونت ها کمک کنند.
(بخش زیادی از خواص عسل را به آنزیمهای آن نسبت میدهند.)
تحقیقات انجام شده بر روی زنان و مردان ورزشکار نشان میدهد که مصرف عسل به عنوان یک مکمل غذایی به آنها کمک میکند تا در حین انجام تمرینات خود قند خون ثابتی داشته باشند و همچنین قدرت ماهیچههای این افراد نسبت به افرادی که از قند استفاده میکنند بیشتر خواهد بود.
برای سرفههای مزمن و حاد، در یک بررسی توسط کاکرین هیچ مدرک قطعی برای توصیه به استفاده یا عدم استفاده از عسل پیدا نشد.[۵۱][۵۲] برای درمان سرفه در کودکان، شواهدی مبنی بر اثربخشی عسل یافت شد. مصرف عسل در کودکان بیش از عدم درمان یا درمان با دیفنهیدرامین و دارونما در تسکین سرفه کمک میکند.
توجه داشته باشید که ویژگی های عسل می تواند بسته به جغرافیای منطقه تولید، منابع گلی، و فرآیند تولید تا حدی متغیر باشد.
این افراد ممکن است قادر به پردازش قندهای طبیعی به خوبی نباشند.
طیف وسیعی از آنزیم ها نظیر اکسیداز، اینورتاز، آمیلاز، کاتالاز و غیره، در عسل وجود website دارند. اگرچه، آنزیم های اصلی در عسل، اینورتاز (ساکاراز)، دیاستاز (آمیلاز) و گلوکز اکسیداز هستند. این آنزیم ها در شکل گیری عسل نقش مهمی ایفا می کنند. آنزیم گلوکز اکسیداز، باعث تولید هیدروژن پراکسید (که دارای خواص ضدمیکروبی است) و اسید گلوکونیک از گلوکز می شود، که به جذب کلسیم کمک می کند.
کاهش ترشح اسید معده: برخی افراد ممکن است مشکل تولید اسید معده بیش از حد داشته باشند. مصرف عسل می تواند به تعادل اسیدهای معده کمک کرده و ترشح اسید معده را کاهش دهد.
عسل زهراق: این نوع عسل از شهد گل های زهراق (یا گیاه زهراق) استخراج می شود. زهراق یک گیاه دارویی است و عسل زهراق دارای خواص دارویی خاصی است.
در کتاب انجیل مسیحیان نیز از عسل و گیاهان دارویی به عنوان هدایای گرانبهای طبیعت یاد شدهاست.
همچنین استفاده بیش از حد عسل میتواند باعث بالا رفتن سطح قند خون در افراد شود و باعث بروز مشکلاتی به ویژه برای افراد دیابتی شود.